title

Daarnaast is Lucille programmamaakster en richtte ze in 2006 haar eigen stichting op: De Lucille Werner Foundation. In 2005 is Lucille voor het eerst te zien als presentatrice van het programma Lingo. Ze was het gezicht van het programma, tot het in 2014 stopte. De carrière van Lucille begon bij RTL 4-programma Showtime. In eerste instantie als redacteur, vervolgens als verslaggever. Haar presentatiedebuut maakt ze bij Actueel Shownieuws. Bij RTL 4 was ze vervolgens te zien in The Big Entertainment Club, Zomerkampioen, Henny’s Houseparty en Puzzeltijd. In 2001 stapt Lucille over naar de AVRO, waar ze onder meer de programma’s Alle Dieren Tellen Mee en Get the Picture presenteert.

Ondertussen maakt Lucille ook eigen programma’s. Zo wordt in 2006 en 2007 deMis(s) Verkiezing uitgezonden, waarin gehandicapte vrouwen strijden om de titel Mis(s) Onbeperkt Nederland. In 2008 en 2009 is ze te zien in de CAPawards en maakt ze een jeugdvariant genaamd Cappies.

Deze programma’s zijn een succes en dragen bij aan positieve beeldvorming over mensen met een handicap. Een doel waar ze zich met haar stichting de Lucille Werner Foundation dagelijks met veel passie voor inzet. Die inzet bleef niet onopgemerkt, in 2010 werd ze namelijk benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Categories: Geen categorie.

Leave a Reply